Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir uzman ekibimiz aracılığıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarının başarısı ile başka Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, peklik, %100 projeye entegrasyon ve orantılı hediye politikamız ile ayrışmaktayız.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve şayan fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yanının boş olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanoğluın pert kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Hatta, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yangın kapısı makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında tek yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak yaş ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü yangın kapısı tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde bulunan insanoğluın ve öbür hayatiyetliların yangın veya herhangi bir ivedi hatır esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme mevla, kuruluşlması mecburi, binaların vazgeçilemez unsurları arasında durum Yangın Kapısı almaktadır.

Report this wiki page